Rabla 2024

Programul Rabla PLUS* in 2024**

Profită de beneficiile programului nerambursabil Rabla PLUS** și cumpără prima ta mașină electrică sau plug-in hybrid. Acum, cu SUV Cars, poți cumpăra prima mașină electrică 100% cu până la 25.500 lei mai ieftin.

 

Profită de beneficiile Rabla Plus 2024**

 

25.500 RON

Prima de casare Rabla Plus la achizitia unui vehicul pur electric sau cu pila de combustie cu hidrogen pentru casarea a unui autovehicul, cu conditia ca valoarea autovehiculului pur electric sa nu depaseasca suma de 70.000 euro, cu TVA inclus.

 

13.000 RON

Prima de casare Rabla Plus la achizitia unui vehicul Plug-In Hybrid pentru casarea a unui autovehicul.

 

 CE ESTE PROGRAMUL RABLA SI CARE SUNT OBIECTIVELE?

În baza Programului Rabla, Guvernul României susține înnoirea parcului auto, prin acordarea unei prime de casare pentru mașinile care îndeplinesc anumite condiții. Programul Rabla are două componente - Rabla Clasic și Rabla Plus, condițiile și termenele fiind prevăzute de Ghidul de finanțare a PSIPAN 2020-2024 și Ghidul de finantare din 2020 a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, 2020-2024.

Tipuri de tichete Rabla PLUS

În cazul în care vrei să optezi pentru o mașină 100% electrică sau Plug-in Hybrid (PHEV), prin Programul Rabla Plus** poți beneficia de :

·        O prima de casare de 13.000 de lei la casarea unui singur autoturism cu vechime de peste 6 ani, in vederea achizitiei unui autoturism nou, de tip Plug-in Hybrid (PHEV), cu emisii de maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP;

·        O prima de casare de 25.500 de lei la casarea unui singur autoturism cu vechime de peste 6 ani, in vederea achizitiei unei mașini cu propulsie 100% electrică sau a unei mașini noi cu pilă de combustie cu hidrogen, dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare, cu conditia ca  valoarea autovehiculului pur electric sa nu depaseasca suma de 70.000 euro, cu TVA inclus.

Achiziționarea unui autovehicul nou in cadrul Programului Rabla Plus este posibila doar in cazul in care casezi un autoturism vechi.

PROCESUL PENTRU A BENEFICIA DE PROGRAM RABLA PLUS

1. Înscrierea în Programul Rabla

Pentru a te înscrie în Programul Rabla trebuie să iei legătura cu dealerul tău SUVCARS, înscrierea fiind făcută de către acesta, în mod electronic, direct în aplicația PSIPAN. Pentru această operațiune vor fi necesare datele beneficiarului (persoana care achiziționează autovehiculul), datele proprietarului de rablă (în cazul în care sunt persoane diferite) și datele referitoare la vehiculul ce urmează a fi casat.

2. Documentele necesare pentru înscrierea în Programul Rabla

Actul de identitate, în copie certificată „conform cu originalul”, atât pentru beneficiar, cât și pentru proprietarul rablei (se va prezenta si actul de identitate in original in vederea identificării beneficiarului și proprietarului rabla). În situaţia în care dreptul de beneficiu asupra primei de casare se transmite de la sau către o persoană juridică, vor fi depuse documentele:

    a) actul de identitate al reprezentantului legal/actul de identitate al persoanei împuternicite/delegate/desemnate să înscrie proprietarul, să predea spre casare autovehiculul uzat, să radieze autovehiculul uzat şi să achiziţioneze autovehiculul nou, în termen de valabilitate, în copie certificată „conform cu originalul”;

    b) actul de împuternicire/delegare/desemnare a persoanei care înscrie proprietarul, predă spre casare autovehiculul uzat, radiază autovehiculul uzat şi achiziţionează autovehiculul nou, în copie, dacă este cazul;

    c) actul de înfiinţare/certificatul de înscriere în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor/certificatul de înregistrare în registrul comerţului, în copie certificată "conform cu originalul";

Certificatul de înmatriculare al mașinii casate prezentat în copie legalizată;

Cartea de identitate a mașinii casate în copie legalizată;

Certificate de atestare fiscală, în original, în copie legalizată sau emise și comunicate prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în termen de valabilitate, eliberate de către direcțiile de taxe și impozite locale din cadrul primăriilor de pe raza unde domiciliază atât proprietarul rablei cât și cumpărătorul noului autovehicul, rezultând faptul că nu au datorii la bugetul de stat. Pe certificatul fiscal al proprietarului trebuie specificat că are în proprietate rabla ce urmează a fi casată.

Declaraţie pe propria răspundere a proprietarului rablei prin care îşi exprimă în mod neechivoc opţiunea de a păstra beneficiul asupra primei de casare şi de a achiziţiona în nume propriu un autovehicul nou sau, după caz, declaraţia pe propria răspundere a proprietarului rablei privind cedarea dreptului de beneficiu asupra primei de casare şi declaraţia pe propria răspundere a beneficiarului prin care se obligă să achiziţioneze autovehiculul nou.

*În cazul unor situaţii particulare precum si in situatia proprietarului/solicitantului acceptat persoana juridica, în afara documentelor prevăzute mai sus, vor fi prezentate și alte documente, după caz, în conformitate cu Ghidul de finanțare a PSIPAN 2020-2024 și Ghidul de finantare din 2020 a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, 2020-2024.

3. Casarea mașinii vechi

După ce dealerul tău SUVCARS confirmă validarea în aplicația PSIPAN, proprietarul mașinii uzate trebuie să se prezinte la un centru autorizat Remat cu mașina pentru casare (lista centrelor autorizate poate fi găsită aici) si nota de inscriere, care este valabila 300 de zile (cu exceptia anului 2024, cand valabilitatea acesteia nu poate depasi 25 noiembrie), pana cel mai tarziu in momentul emiterii facturii vehiculului nou. După finalizarea procesului de casare, se va elibera certificatul de distrugere a autovehiculului vechi.

4. Radierea din circulație a mașinii casate

După casare, proprietarul are obligația să radieze vehiculul vechi la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

5. Prezentarea dovezii de radiere

Ulterior, proprietarul automobilului casat trebuie să prezinte la dealerul SUVCARS ales certificatele de distrugere și dovada radierii mașinii vechi, pana cel mai tarziu la momentul emiterii facturii pentru noua masina.

6. Finalizarea procesului și achiziția mașinii noi.

 

Condiții de casare

Casarea trebuie făcută după începerea Programului Rabla, doar în rețeaua de centre autorizate.
Pentru ca o mașină să fie eligibilă în Programul Rabla trebuie să aibă o vechime minimă de 6 ani (cu excepția vehiculelor aflate în proprietatea unei unități administrativ-teritoriale sau a unei instituții publice).
Vehiculul uzat trebuie să fie înmatriculat în România de cel puțin 6 ani.
Mașina trebuie să conțină componentele esențiale funcționării: motor, caroserie, roți etc.
 

Noi livrăm mașina electrică a visurilor tale

Cu programul Rabla Plus, vei putea achiziționa orice vehicul nou, 100% electric sau plug-in hybrid de la SUV Cars. Îți vom evalua nevoile personale, vom selecta împreună cea mai potrivită mașină electrică și garantăm livrarea și garanția mașinii prin intermediul partenerilor noștri oficiali de reprezentanță a mărcii alese de tine.

 

Alege mașina și vino cu documentele la noi

SUVCARS este un partener aprobat al producătorilor de automobile autorizați de către Administratia Fondului pentru Mediu, astfel te poți bucura de toate beneficiile programului Rabla Plus fără proceduri complicate și dureri de cap. Tot ce trebuie să faci este să selectezi din oferta SUV Cars mașina electrică a visurilor tale și să ne pui la dispoziție documentele necesare pentru a beneficia de acest program. Dacă te gândești să cumperi o mașină electrică sau ai decis să profiți de inovație și sprijin guvernamental, contactează-ți consultantul de vânzări SUV Cars pentru mai multe detalii sau oferte.

*Prezentarea pentru vanzarea vehiculelor prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic 2020-2024 derulat de AFM şi finanţat din Fondul pentru mediu are caracter informativ. Aceasta devine o oferta valabila doar de la momentul la care inscrierile pentru persoane fizice vor fi disponibile in PSIPAN, in perioada valabilitatii campaniei. Oferta pentru vanzarea vehiculelor prin  Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic 2020-2024, derulat de Administratia Fondului pentru Mediu si finantat din Fondul pentru mediu, in limita stocului disponibil, pentru vehiculele XEV YOYO, SERES 3, SERES 5, DFSK EC35, DFSK EC31. Pretul este obtinut prin aplicarea discountului recomandat, a ecotichetului disponibil prin programul Rabla Plus 2024, prin casarea unui autovehicul uzat, acesta din urma fiind aplicabil sub rezerva si numai in cazul reinitierii, in anul 2024, de catre Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor prin Administratia Fondului pentru Mediu a programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (“programul Rabla Plus”). Oferta este valabila sub conditia indeplinirii de catre client a tuturor cerintelor impuse de Ghidul PSIPAN 2024 si sub rezerva acceptarii retailerilor autorizati SUVCARS Romania ca producatori validati in program.  Oferta este supusa unor termene si conditii, este valabila in limita stocului disponibil, ecotichetul Rabla Plus fiind calculat in Euro (1 Euro = 5 Lei).

**Informatiile prezentate in aceasta sectiune (inclusiv cele prezentate in cadrul disclaimerului de mai sus) au in vedere ordinele de modificare si completare a Ghidurilor PSIPAN pentru RABLA CLASIC 2024 si RABLA PLUS 2024, emise de Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor si publicate la data de 16.02.2024 pe site-ul Ministerului mediului, apelor si padurilor, ordine care la acest moment se afla in faza de proiect si pot suferi modificari pana la publicarea acestora in Monitorul Oficial.

BACK TO TOP