DESPRE PRODUCĂTORI

DONGFENG

DFSK

Dongfeng Motor Corporation (DFM), fondată în 1969, cu sediul în Wuhan, este una dintre cele mai mari corporații din industria auto chinezești și face parte din grupul celor „Patru Mari” (alături de Changan Automobile, FAW Group și SAIC Motor).

Marca Dongfeng este prima marcă cunoscută din industria auto chineză. Se plasează printre cele mai renumite 500 de mărci din lume.

Pe lângă vehicule, produce și piese și cooperează cu companii străine, cu asociații mixte precum Dongfeng Yulon, Dongfeng Yueda Kia, Dongfeng Honda, Dongfeng Nissan, Dongfeng Peugeot-Citroën și Dongfeng Renault (cel mai cunoscut la noi în Romania, Dacia Spring).

DFSK fabf

Departamentele de cercetare și dezvoltare DFM din China, Suedia, Germania și compania sunt implicate în activități comune de cercetare și dezvoltare, și sunt angajate în dezvoltarea inovației tehnice și a aplicațiilor industriale. Produce vehicule comerciale (camioane și autobuze), inclusiv vehicule grele/medii/ușoare și mini, și vehicule cu destinație specială.

Categorii de vehicule:

- SUV-uri, limuzine, monovolume, minivehicule
- speciale off-road cu mobilitate ridicată, cum ar fi vehicule din deșert și camioane de teren cu tracțiune integral
- hibride, electrice, pe gaz natural.

Compania a fost al doilea cel mai mare producător de vehicule chinezi în 2014, producând peste 3.5 milioane de vehicule.

 

Seres

Seres

Denumit anterior SF Motors este un producător de vehicule electrice și componente cu sediul în Santa Clara, California. Compania, care este o subsidiară a Chongqing Sokon Industry Group, a înființat mai multe facilități de cercetare și dezvoltare și este în proces de proiectare și producere a unei linii de vehicule electrice din SUA. Compania este în parteneriat cu o serie de furnizori de automobile și tehnologie.

seres factory

Sunt șapte unități de cercetare și dezvoltare în patru țări, inclusiv SUA, China și Germania, iar Japonia va fi disponibilă în curând. Odată cu înființarea unui centru de cercetare și dezvoltare în zona Ann Arbor din Michigan, Seres colaborează și cu centrul de inovare Mcity al Universității din Michigan, care este dedicat conducerii transformării către vehicule conectate și automatizate. SF Motors a găzduit primul său seminar de conducere autonomă de la Universitatea din Michigan-Sokon în august 2017. Toate facilitățile de cercetare și dezvoltare ale Seres se vor concentra pe tehnologia e-powertrain inteligentă, ingineria vehiculelor, sistemele de conducere inteligente, tehnologia bateriei de ultimă generație și design-ul ușor.

seres production

În 2017, SF Motors a finalizat achiziția fabricii de asamblare comercială generală AM din Mishawaka, Indiana, devenind singura companie de vehicule electrice la acea vreme care avea fabrici de producție atât în ​​SUA, cât și în China. Acesta este prima fabrică de producție din SUA care este deținută în totalitate de SF Motors. Achiziția include păstrarea a aproximativ 430 de angajați la unitate care au ajutat anterior la construirea de vehicule atât pentru Mercedes-Benz, cât și pentru Hummer

 

 

BAIC

Baic

Beijing Automotive Industry Holding Co. (BAIC) este o companie înființată în anul 1958, cu sediul central în Beijing. Compania BAIC are peste 130.000 de angajați.

În 2002, BAIC formează un parteneriat strategic cu Hyundai Motor Company, fondând Beijing Hyundai Auto, o filială care dezvoltă, asamblează și comercializează vehiculele Hyundai pe piața chineză.

În 2005, datorită parteneriatului dintre BAIC și Mercedes-Benz, BAIC a deschis filiala Beijing Benz Automotive Co., care dezvoltă, asamblează și comercializează vehiculele Mercedes-Benz pe piața chineză.

BAIC Group este al cincilea cel mai mare producător de automobile din China și al doilea producător de vehicule comerciale. Principalele piețe de export ale Grupului BAIC sunt China, Republica Africa de Sud, Vietnam, Egipt, Mexic, Brazilia, Columbia, Bangladesh, India, Filipine, Indonezia, Mongolia, Germania și Italia.

baic factory

 

 

SWM MOTORS

SWM LOGO

Marca SWM a fost fondată în Italia în 1971. Shineray Holdings a cumpărat SWM în 2014. În 2016, Brilliance Shineray Chongqing Automobile Co., Ltd. din Shineray Holdings a încorporat oficial SWM în noua marcă de vehicule de pasageri: SWM Motors.

SWM Motors și-a stabilit Centrul de proiectare și Centrul de cercetare și dezvoltare în Milano, Italia și în Chongqing (China). SWM Motors a construit un sediu în districtul Fuling, Chongqing, cu o producție anuală de 300.000 de vehicule complete și 300.000 de motoare.

 

SWM Motors are un centru de cercetare și dezvoltare și proiectare în Chongqing, China și în Milano, Italia.

Institutul de cercetare are în prezent peste 1.000 de angajați. Sistemul de dezvoltare independent a fost format în ceea ce privește designul complet al vehiculului, dezvoltarea motorului și reglarea performanței. SWM Motors are în prezent capabilități critice de proiectare în ceea ce privește analiza datelor, proiectarea simularii CAE, proiectarea NVH, validarea fiabilității, potrivirea șasiului și potrivirea completă a electronicii vehiculului . SWM Motors nu numai că construiește laboratoare avansate precum camera climatică multifuncțională și camera de emisie, dar are și echipamente avansate de testare NVH.

Baza de producție Chongqing a SWM Motors adoptă cea mai avansată filozofie de design din lume.

Acoperind o suprafață de 113,6 hectare (1.136.000 m²) și o investiție totală de 4,5 miliarde de yuani, construcția bazei de producție a SWM a avut loc în două faze: uzina de sud și uzina de nord, cu o producție de 300.000 de vehicule complete și 300.000 de motoare. .

Consilierul SWM Motors este un designer BMW. Calitatea sa de cercetare și dezvoltare și producție respectă strict sistemul de management al calității Brilliance BMW. Franz Gollmann, fostul director de calitate al Germaniei BMW Group, a inspectat terenul de multe ori pentru explicații și control al calității, asigurându-se că fiecare vehicul respectă standardul european de calitate și siguranță. Intrarea hardware avansată, controlul strict al calității și suportul puternic de aprovizionare oferă o asigurare fiabilă și puternică pentru calitatea SWM Motors.

BACK TO TOP